HORIZON 2020

Convocatòries HORIZON 2020

TÒPICS publicats per a l’any 2020

images

La Comissió Europea ha presentat el programa HORIZON 2020 per a 2014-2020, dotat amb 80.000 milions d’euros, que serà clau en l’aplicació de la “Unió per la Innovació”, per a un creixement intel·ligent, sostenible i integrador. Actualment aquest programa està sent sotmès a debat en el Parlament Europeu.

En l’enllaç WEB següent es pot seguir l’evolució de la tramitació d’aquest nou programa: http://ec.europa.eu/research/horizon2020/index_en.cfm

En el document adjunt es resumeixen els detalls més significatius d’aquest programa i es detallen les estructures que es desenvoluparan per a la seua implementació.

COM PARTICIPAR EN EL HORIZON 2020

Presentació General H2020

Guia per a la participació en HORIZON 2020

Manual per a la gestió de les despeses imputades en projectes del programa HORIZON 2020

Descripció d’estructures públiques i publique-privades en HORIZON 2020

Enllaç amb la Web d’internacionalització de RUVID: http://ruvid.org/ri-world/

Si desitja disposar d’una visió general sobre els aspectes fonamentals dels Projectes del Programa Marque, i en particular com preparar una proposta, pot consultar Les 10 coses que Vè. ha de saber per a preparar un Projecte Europeu

————————————————————————–

ÚLTIMS ESDEVENIMENTS RELACIONATS AMB EL DESENVOLUPAMENT DEL PROGRAMA HORIZON 2020 

  • Jornada tècnica de la RedOE celebrada a Brussel·les el passat 11 d’abril de 2019, on es van presentar les línies del nou Programa Marc «HORIZON EUROPE» i es van tractar les temàtiques següents:

Grant Agreement Model_Reduction Lump sum

THE HRS4R Introduction and Update

ERC-Ethical Aspects

Marie Curie & COFUND

Open Access and Research Data Management

EIT-KICS

JTI BBI

JTI Clean Sky

JTI IMI

————————————————————————–

PLATAFORMES TECNOLÒGIQUES

Què són?

Les Plataformes Tecnològiques (PT) són agrupacions d’entitats implicades en un sector concret, liderades per la indústria, amb l’objectiu de definir l’Agenda Estratègica Europea (en anglès: SRA) sobre temes estratègicament importants i amb una gran rellevància social, amb els quals aconseguir els objectius europeus de creixement, competitivitat i sostenibilitat.

Les Plataformes Tecnològiques exerceixen una funció primordial per a alinear millor les prioritats d’investigació de la UE amb les necessitats de la indústria. En elles han de participar tots els elements de la cadena ciència, tecnologia i empresa.

La participació d’universitats, organismes públics d’investigació, centres tecnològics, empreses de base tecnològica, d’enginyeria, serveis, fabricació de béns d’equip i usuàries finals de les tecnologies, garanteix que els coneixements generats mitjançant la investigació es transformen en tecnologies i processos i, en definitiva, en productes i serveis comercialitzables.

¿Per a què serveixen?

A través de la cooperació dels agents clau en una tecnologia determinada, les plataformes tecnològiques poden definir les prioritats tecnològiques i d’investigació necessàries d’aqueix sector a mitjà-llarg termini i coordinar les inversions nacionals i europees, públiques i privades, en R+D, per la qual cosa poden contribuir d’una manera important al desenvolupament de l’Espai Europeu d’Investigació.

La importància de les PT resideix que proposa part dels continguts en les prioritats d’investigació que la Comissió Europea està engegant.

Els enllaços següents proporcionen informació sobre les plataformes tecnològiques espanyoles i europees actualment en funcionament:

PLATAFORMES TECNOLÒGIQUES ESPANYOLES

PLATAFORMES TECNOLÒGIQUES EUROPEES