Eventos / Esdeveniments / Events
Octubre 2021
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Explotació de resultats

Explotació de resultats

La “funció transferència” constitueix la tercera missió de les universitats (juntament amb docència i investigació), que les defineix com a institucions compromeses amb el desenvolupament econòmic i social, contribuint a l’impuls del teixit empresarial i a la qualitat de vida de la societat.

Existeixen diferents actuacions orientades a la transferència dels resultats protegits de la universitat a la societat. Normalment aquestes actuacions es concreten mitjançant la subscripció de determinats contractes. Els més habituals són els següents:

  • LLICÈNCIA DE PATENT: és el contracte mitjançant el qual la Universitat com a titular de la patent autoritza a un tercer, soci comercial, al fet que explote i utilitze la patent a canvi d’una compensació econòmica en concepte de regalies. En aquest contracte es regulen els drets i obligacions de cadascuna de les parts pel que fa a l’explotació de la patent.
  • LLICÈNCIA DE PROGRAMARI: és el contracte mitjançant el qual el titular del programari atorga una autorització d’ús d’aquest programari a un tercer d’acord a una sèrie d’obligacions entre ambdues parts. En relació amb el programari lliure existeixen diversos tipus de llicències en les quals s’estableix quines són les accions autoritzades mitjançant la mateixa.
  • LLICÈNCIA DE KNOW-HOW: mitjançant aquest contracte el propietari del know-how s’obliga a comunicar el know-how i a autoritzar el seu ús a l’altra part amb les condicions i límits temporals, territorials o d’un altre tipus pactats en l’acord, generalment a canvi d’una contraprestació econòmica, en diners o en espècie.
  • CONTRACTE DE VALIDACIÓ DE PATENT O PROVA DE CONCEPTE: mitjançant aquest contracte es regulen les actuacions, dutes a terme per un tercer, necessàries per a provar la viabilitat comercial de l’objecte de patent, atorgant un dret preferent de llicència d’ús d’aquesta patent al tercer.
  • APORTACIÓ DE PATENTS, PROGRAMARI O KNOW-HOW A UNA EMPRESA DE BASE TECNOLÒGICA: mitjançant aquest contracte es regula la transferència de tecnologia de la Universitat (titular de la tecnologia) a una entitat mercantil creada per a explotar comercialment coneixement o tecnologies derivades de la investigació realitzada en la Universitat.

Per a qualsevol qüestió relacionada amb aquest tipus de contractes, no dubte a posar-se en contacte amb la OTRI on li podrem mostrar un esborrany de contracte.