Eventos / Esdeveniments / Events
Octubre 2021
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Cerca de patents

Les cerques en les bases de dades de patents constitueixen una eina molt útil per als investigadors, en diversos sentits:

– D’una banda, proporciona informació molt valuosa, prèvia a l’inici d’una investigació, amb l’objectiu de conèixer l’estat de la tècnica, en l’àmbit del treball que es va a abordar. Permet evitar la inversió de gran esforç i diners per a dur a terme investigacions ja realitzades i fins i tot permet evitar el risc d’infringir patents prioritàries titularitat de tercers. Segons dades de 2001 de l’Oficina de Patents Europea, es perden prop de 20.000 milions de € a l’any, per intentar patentar resultats ja existents.

– En segon lloc, permeten avaluar la patentabilitat de les pròpies invencions, donant a conèixer el grau de compliment de la nostra invenció pel que fa a novetat i activitat inventiva, tots dos requisits imprescindibles perquè la invenció siga protegida mitjançant patent.

– Finalment, atorguen informació molt útil a l’hora de conèixer empreses interessades en l’àmbit d’aplicació de la invenció, així com el personal involucrat en investigacions relacionades amb la nostra invenció i els països en els quals s’està invertint en aquest àmbit.

Les principals bases de dades de patents d’accés gratuït són les següents:

OFICINA ESPANYOLA DE PATENTS I MARQUES: Recursos d’accés a altres bases de dades i estat d’expedients.

ESPACENET: Recurs més important en aquests moments per a fer cerques sobre patents. Es pot accedir a tot el document.

OMPI: Permet la cerca de les patents sol·licitades a nivell internacional.

USPTO: Oficina Americana de Patents i Marques. Es mostren les sol·licituds americanes.

WEB OF KNOWLEDGE: S’obtenen resums i cites de publicacions científiques. En el seu apartat Derwent Innovation Index, es troben resums de patents.